Skip to content

"Динаміка захисних механізмів в аналітичній ситуації"

Теоретичний семінар, який регулярно проводиться починаючи з 2009 року, став особливою подією. Він збирає в одне коло досвідчених фахівців і починаючих психотерапевтів, аналізандів і тренінг-аналітиків, студентів і практикуючих спеціалістів.

Всіх нас об’єднує спільна цікавість до вивчення групового аналізу та дослідження власного душевного життя через спілкування з іншими. Опрацювання теоретичного матеріалу в групі містить в собі потужний потенціал. Незалежно від того, чи Ви відвідуєте наш семінар вперше, чи вже маєте тривалий досвід участі в ньому, Ви отримаєте унікальну можливість глибше проникнути в зміст психоаналітичної теорії та сполучити її з власним досвідом переживання.

Аудиторія

 Програму семінару розраховано на участь психотерапевтів,
психологів, психіатрів, соціальних працівників, педагогів, студентів
психологічних, медичних та педагогічних відділень, учасників
навчальних проектів у галузі психотерапії.

Мета

 Протягом семінару Ви матимете можливість удосконалити свої
знання про свідомі і несвідомі процеси, які відбуваються у
різноманітних соціальних угрупуваннях. Також Ви поглибите своє
розуміння динаміки психотерапевтичних груп, підвищите свій
фаховий рівень у застосуванні психоаналітичної техніки.

Сертифікація

Години теорії та власного досвіду, отримані на семінарі, зараховуються як виконання частини кваліфікаційних вимог освітньої програми з групового аналізу та сертифікуються АППУ.

Повна освіта з групового аналізу

Кваліфікаційні вимоги для отримання свідоцтва про завершення освіти за напрямком груповий аналіз включають 160 годин теорії, 240 годин власного аналітичного досвіду в малій групі та 120 годин групової супервізії.

Лектори та ведучі на семінарі

Почесний заслужений спікер на семінарі

Джон Шлапоберські

Джон є випускником Лондонського інституту групового аналізу, де зараз працює тренінг-аналітиком, викладачем і супервізором. Він має історію організаційних інновацій і був засновником-піклувальником Медичної фундації для жертв тортур (тепер Свобода від тортур), членом-засновником Європейської мережі груп-аналітичних тренінгових інституцій (EGATIN) і Британського товариства психотерапевтів і консультантів подружніх пар. Він працював у Міжнародному груповому аналітичному суспільстві (GASI) як програмний директор симпозіуму 2011 року «Культури, конфлікти та творчість», а зараз працює повний робочий день у приватній практиці, яку він заснував у Лондоні – Психотерапевтичній практиці у Блумсбері.
Джон викладає на міжнародному рівні, і його публікації включають його першу книгу «Від кушетки до кола: груп-аналітична психотерапія на практиці» (Routledge 2016), яка отримала в 2017 році премію Анне Алонсо від Американської асоціації групової психотерапії (AGPA) за видатний внесок у психодинамічну групову терапію. Джон є сертифікованим груповим психотерапевтом AGPA.
Джон також пережив політичні переслідування за часів свого студентства. У віці 21 року він був затриманий з політичних мотивів урядом апартеїду в Південній Африці, де він народився і виріс. Без звинувачення чи засудження його допитували позбавляючи сну, тримали в одиночній камері, а потім депортували. Він присвятив десятиліття свого трудового життя розробці терапевтичних ресурсів для постраждалих від організованого насильства. Він близько 25 років працював консультантом-психотерапевтом у Свободі від тортур після того, як допоміг її заснувати в 1985 році, і займав еквівалентну посаду в Клініці травматичного стресу в Лондоні.
Він був удостоєний честі, коли суддя Альбі Сакс, один із засновників південноафриканської Комісії правди та примирення та один із перших суддів, призначених Нельсоном Манделою до Конституційного суду, відкрив південноафриканську презентацію його першої книги в Кейптауні в 2017 році. Його друга книга, представлена Альбі Саксом, є мемуарами: «Коли вони прийшли за мною: прихований щоденник в’язня апартеїду» (2021). Книга вийшла у Лондоні та онлайн у п’ятницю, 13 червня 2021 року, у річницю затримання Джона.
З самого початку повномасштабного військового вторгнення РФ в Україну Джон виступив із чіткою позицією засудження загарбницьких дій злочинного російського уряду, про що неодноразово заявляв як у Великій Британії, так і під час своїх візитів до інших країн, у тому числі під час недавньої поїздки до Південно-Африканської республіки. Крім того, Джон надає діяльну підтримку українським фахівцям у сфері психічного здоров’я, ось уже другий рік провадячи на добровільних засадах щотижневу групу підтримки, супервізії та організаційного консультування для стаффа АППУ.

Реєстрація

Для реєстрації прохання:

1. Перейти за посиланням  https://forms.gle/h5zTTm9Dy1D7Y3pu7 заповнити та відправити онлайн реєстраційну форму.


2. Зв`язатися з організаторами семінару по тел 067-440-80-42 (Viber),

або на email: taraslevin@gmail.com 


Рання реєстрація триватиме до 28  травня.

З повагою,
від імені організаційного комітету семінару, Т. Левін.