Skip to content

"Шлях до волі"

Асоціація психотерапевтів і психоаналітиків України, Секція психодрами;

Міжнародна асоціація групової психотерапії і групових процесів, Відділ травми та катастрофи;

Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського, Кафедра психології та соціальної роботи;

Вінницький соціально-економічний інститут університету «Україна», Кафедра соціальних технологій. 

Шановні колеги!

  Запрошуємо Вас взяти участь у роботі Міжнародної науково-практичної конференції «Шлях до волі», яка відбудеться в онлайн-форматі з 10 по 11 грудня 2022 року у м. Вінниці.

  Події 24 лютого 2022 року, а саме, повномасштабне вторгнення на територію незалежної, суверенної, демократичної країни — України військ держави-агресора, вплинули не лише на Україну та її населення, але й на весь світ. У той час, коли світ сміливо боровся з епідемією COVID-19, зрадливі думки та дії агресора посягнули на найважливіші людські досягнення – свободу, гуманізм, демократію…

  В умовах повномасштабного вторгнення на територію незалежної, суверенної, демократичної країни — України військ держави-агресора, перед українськими фахівцями-психотерапевтами постали нові невідкладні завдання, спричинені військовими діями на території України. Допомога учасникам бойових дій, членам їх сімей, вимушеним переселенцям, людям які постраждали від окупації та перебували у полоні, сім’ям, які втратили рідних, потребують нових психологічних та психотерапевтичних підходів.

Нові виклики об’єднали фахівців-психотерапевтів світу задля обміну цінним досвідом допомоги людям у кризових ситуаціях, допомоги при переживанні травматичного досвіду та подоланні наслідків травмування, виробленні стратегій відновлення.

Українські спільноти психотерапевтів у надзвичайно складні часи військового опору відчули потужну підтримку від світових психотерапевтичних організацій та психотерапевтів. Було проведено значну кількість міжнародних навчальних семінарів, супервізій та груп підтримки. В свою чергу, українські фахівці мобілізовували всі зусилля для ефективної організації надання допомоги населенню України. Саме у професійні єдності сила подолання наслідків війни та можливість психологічного відновлення.

Організатори конференції запрошують до участі в онлайн-конференції і обміну практичним та теоретичним досвідом подолання психічних та психологічних наслідків війни психотерапевтів, психодраматистів, психоаналітиків, травма-терапевтів, психологів, психіатрів, соціальних працівників, педагогів, студентів медичних, психологічних і педагогічних  спеціальностей закладів вищої освіти, викладачів і учнів освітніх проєктів у галузі психотерапії.

Сподіваємося на активну співпрацю, обмін досвідом та взаємодопомогу.

Програма онлайн-конференції включає пленарні, секційні та стендові доповіді, воркшопи, майстер-класи. В якості лекторів і ведучих груп виступлять провідні зарубіжні та вітчизняні психотерапевти.

Мови конференції: українська, англійська. Передбачено українсько-англійський переклад.

 Для реєстрації на конференцію перейдіть за посиланням:

https://forms.gle/zUKH8wcztgHbdPqJ7

Президент АППУ д-р мед.н., професор, акад. ГО «НАН ВО України»

Станіслав ТАБАЧНІКОВ

Преконгрес до конференціі "Шлях до волі"

Також, запрошуємо зареєстрованих учасників конференції до преконгресу, який відбудеться у пʼятницю 9 грудня онлайн з 16:00 до 21:00. На преконгресі Ви зможете прослухати доповіді українських психологів і психотерапевтів.

Zoom-посилання для підключення до заходів на конференції та преконгресі отримають зареєстровані учасники.

Участь в заході безкоштовна.

З повагою, Т. Левін.